Inrichten van de kinderkamer

Zin om de kinderkamer te vernieuwen? We helpen je alvast met onze tips. Plezier voor heel het gezin.

Bij het ontwerpen van een kinderkamer heb je vaak de neiging te kiezen voor dingen die je zelf mooi en aangenaam vindt, maar let erop dat het niet jouw kamer is! Het is de kamer waar jouw kind zich goed in moet voelen. Het is dus belangrijk om de inrichting en de decoratie samen te kiezen, soms met een paar compromissen.

Enkele vragen die je jezelf moet stellen :

© Adobe Stock

© Adobe Stock

Wat is hun favoriete wereld?

Kies voor een thema die aansluit bij de interesses van jouw kind. De wereld en de passie van het kind laten terugkomen in de kinderdamer kan met accenten zoals behang, bedlampjes, beeldjes, beddengoed, enz.

Hier zijn wat populaire ideeën: de jungle, het circus, eenhoorns, sport, dinosaurussen, superhelden, dans en muziek, de ruimte, enz.

© Adobe Stock

© Adobe Stock

Wat doet je kind in zijn kamer?

Waarvoor gebruikt uw kind vooral zijn/haar kamer? Om te lezen? Te spelen? Huiswerk te maken? Te dansen of enkel om te slapen?

Op basis van deze activiteiten kan je de keuze maken voor bepaalde meubelstukken. Als je kind zot is van lezen, ga dan bijvoorbeeld voor een mooie boekenkast met originele boekensteunen. Is jouw kind een echte speelvogel? Dan is een speelgoedkist misschien een goed idee. Ook handig om rommel te voorkomen! Kies in elk geval voor een comfortabel bed met een geschikte matras en lattenbodem. De slaap van je kind is heel belangrijk, dus besteed hier zeker voldoende aandacht aan. Als je kind binnenkort naar school gaat, kan je een bureau voorzien voor het maken van het huiswerk. Zelf als ze nog niet naar school gaan is een bureau ook leuk om te knutselen, te tekenen of te kleuren.

© Adobe Stock

© Adobe Stock

Heeft je kind lievelingskleuren?

De kleuren van de kinderkamer hebben een grote invloed op de slaap van jouw kind. Kies geen te felle kleuren die de slaap kunnen belemmeren. Neutrale en zachte kleuren zijn hier aangeraden. Voor de meubelen zijn witte of lichte houten meubelen uitnodigend om te slapen.

Ontdek onze artikel "Kleuren kiezen voor de kinderkamer"!

© Adobe Stock

© Adobe Stock