Pastelkleuren in jouw interieur

Wil je kleur toevoegen aan jouw huis of appartement, maar ben je bang dat je uitgekeken raakt op een kleur die te opvallend is? Dan is pastel dé kleur voor jou! 

Pastel is een trendy kleur. Denk maar aan lichtblauw, zachtgeel, lila, watergroen, perzik of zuurstokroze. Elk van hen creëert een zachte en lichte sfeer. Pastelkleuren kunnen worden gecombineerd met felle kleuren om mooie contrasten te creëren. Het voordeel van een zachte kleur is dat deze, als je hem naast een felle kleur gebruikt, de kleur verzacht. Voor een totale look kan je uiteraard ook verschillende pasteltinten mengen.

Pastelkleuren zijn heerlijk, ze roepen de kindertijd op en brengen rust omdat ze zachtheid in de kamer brengen. Van de salon tot de slaapkamer, keuken en badkamer, pastelkleuren passen perfect in alle kamers. Pastelkleuren zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en kunnen worden gebruikt op muren, in meubelen of woonaccessoires. Het doel is om vreugde en optimisme in jouw interieur te brengen.

© Adobe Stock

© Adobe Stock

Je muur in pastel

Het is raadzaam slechts één muur van de kamer te schilderen om het geheel niet te druk te maken. Je kan in dezelfde tint blijven of verschillende pastelkleuren combineren, want ze harmoniëren heel goed met elkaar. Pastelbehang met een paar motieven fleurt de kamer op en geeft hem stijl.

© Adobe Stock

© Adobe Stock

Een ware eyecatcher

Durf je risico's nemen en wil je jouw persoonlijkheid uiten in je interieur? Kies dan voor een pastelkleurige zetel of meubelstuk. De prachtige bijzetzetel Passo in lichtblauw is een perfect voorbeeld.

Set van 2 stoelen Fancy

Set van 2 stoelen Fancy

Zetel Ozzy

Zetel Ozzy

De tip is om de pasteltinten extra pit te geven door ze te combineren met wat fellere kleuren. Combineer bijvoorbeeld een hemelsblauwe zetel met een rode salontafel. In de keuken gaat een mintgroen geschilderde muur goed samen met voorwerpen als parelgrijs of poederroze serviesgoed. Je kunt ook stoelen mixen en matchen, wat pure charme zal garanderen.

© Adobe Stock

© Adobe Stock

Collectie Stonewashed

Collectie Stonewashed

Sfeervolle accessoires in textiel

Kies voor accessoires zoals linnengoed, lakens, een gezellig plaid en een paar royale kussens. De combinatie van deze cocooning-elementen nodigt echt uit om heerlijk te relaxen of een dutje te doen. De pasteltinten passen bij elkaar en geven een frisse lentelucht aan je interieur.

Decoratieve voorwerpen

Mooie pasteltinten roepen leuke herinneringen uit de kindertijd op. Vazen vol zachtheid geven een romantische uitstraling aan je interieur. Neem ze in verschillende kleuren om hun charme te accentueren. Grafische kandelaars zijn dan weer perfecte sfeermakers voor je gezellige avonden.

Kader Post It

Kader Post It

Set van 4 vazen Rainbow

Set van 4 vazen Rainbow

Woondecoratie is zeer gemakkelijk te combineren met natuurlijke materialen zoals hout. Hierdoor bekom je een scandinavische uitstraling in je interieur. Ook goud, koper en brons zijn interessante kleuren om te combineren met pastelkleuren.

Pot Lizzy

Pot Lizzy

Poef Marshmallow

Poef Marshmallow