Retourneren online aankopen

Stappen voor het retourneren van een artikel

Bevalt je online aankoop niet? Dan kan je je artikel retourneren binnen de 14 dagen door beroep te doen op het herroepingsrecht bij wet vastgelegd.

1. Melding maken

Ga naar je Mijn Crack-account en klik op 'Retour aanvragen' om een retouraanvraag in te dienen. 

2. Artikel opsturen

Je stuurt het te retourneren artikel op binnen 14 dagen na het ontvangen van het artikel en na het invullen van het retourformulier. Belangrijk: het artikel dient in zijn originele staat en verpakking geretourneerd te worden zonder dat het geïnstalleerd werd. Het niet zorgvuldig omspringen met goederen en verpakking kan in voorkomend geval vergoeding van de effectieve schade veroorzaken. Bij artikelen die beschadigd zijn of die gebruikssporen vertonen, wordt de schade in rekening gebracht.

Bewaar altijd het retourbewijs wanneer je het product terug stuurt. De verzendkosten van retour zijn voor rekening van de koper.

3. Controle

Na ontvangst en controle van het artikel bezorgen we je binnen de 14 dagen het aankoopbedrag van het artikel terug via een bankoverschrijving. 

Heb je vragen omtrent het retourneren van je artikel? Aarzel zeker niet om ons te contacteren via webshop@crack.be. We helpen je graag verder!

 

Waarop dien je te letten?

Besteed bij het retourneren van artikelen extra aandacht aan de verpakking. Merken we dat er schade is of je artikel niet compleet, dan kunnen we een schadevergoeding vorderen die overeenstemt met de waardevermindering van het artikel.

Retourverzendingen worden niet aanvaard voor artikelen die reeds gebruikt zijn zoals matrassen, hoofdkussens, bedtextiel... Aanvaarden is onmogelijk omwille van de hygiënische redenen. Deze artikelen zullen 14 dagen in ons depot ter beschikking blijven van de klant. Hij kan deze dan zelf afhalen of opnieuw laten leveren op kosten van de klant. Komt de klant zijn artikel niet ophalen of laat hij ze niet tijdig leveren, dan wordt deze vernietigd.