7 essentiële meubelen voor een geslaagde binnenhuisinrichting

Ben je van plan om binnenkort in een kot, een flat, een studio of een appartement te gaan wonen? Ontdek in dit artikel essentiële meubelen voor je huisinrichting.

1. Slaapbank

Een slaapbank is super handig want het neemt weinig ruimte in beslag en kan snel omgetoverd worden tot een praktisch bed. Als je van plan bent er elke dag op te slapen, controleer dan de sterkte van het onderstel, de kwaliteit van de matras en het algemene comfort. Of het nu een logeerbed is of een bed dat je dagelijks gebruikt, neem de tijd om het uit te proberen! De kwaliteit van je slaap is belangrijk voor jouw gezondheid.

Hoekzetel met slaapfunctie Para

Hoekzetel met slaapfunctie Para

Hoekzetel met slaapfunctie 7686

Hoekzetel met slaapfunctie 7686

En om het een tikkeltje gezelliger te maken kan je comfortabele kussens toevoegen. Deze kunnen zowel voor jouw salon als jouw bed gebruikt worden.

Set van 2 kussens 3427 - mix

Set van 2 kussens 3427 - mix

Set van 2 kussens Monochrome 94905

Set van 2 kussens Monochrome 94905

2. Kleerkast

Een kleerkast met een hanggedeelte en enkele legplanken is een must. Als je je op de bovenste verdieping van een gebouw met trappen bevindt, vergeet dan kasten van edele materialen zoals massieve eik. Deze meubelen zijn meestal zwaar om te dragen. Geef de voorkeur aan een meubelen die je zelf nog moet monteren, die zijn makkelijker te vervoeren.

Kleerkast Ray

Kleerkast Ray

Kleerkast 60B

Kleerkast 60B

3. Boekenkast

Een boekenkast of op zijn minst een legplank! Als je student bent, is dit een must om jouw cursussen en andere belangrijke documenten in op te bergen. De boekenkast kan ook als scheidingswand worden gebruikt.

Boekenkast Mega 2

Boekenkast Mega 2

Wandrek Belfast

Wandrek Belfast

4. Tafel

Een ovaalvormige eettafel heeft het voordeel dat het een minimum aan plaats in de ruimte inneemt maar wel zorgt voor maximale ruimte aan tafel. De ovale vorm heeft ook het voordeel dat de tafel een zekere zachtheid in jouw interieur brengt. Ben je graag de gastheer en eet je graag in groep? Dan is de keuze voor een verlengbare tafel ideaal.

Als je gewend bent in de salon te eten, is een salontafel voldoende. Neem jouw salontafel een beetje hoger dan de zitting van je bank. De bijzettafel staat onder de bank. Dit goedkope meubelstuk is perfect om jouw favoriete drankje op te zetten terwijl je naar jouw serie kijkt.

Verlengbare tafel Lund

Verlengbare tafel Lund

Salontafel Azur

Salontafel Azur

5. Stoelen

Stapelbare stoelen! Als je veel vrienden hebt of deel uitmaakt van een grote familie zijn stapelbare stoelen essentieel. Je kan ze eenvoudig op elkaar stapelen waardoor je ze gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kan verplaatsen. 

Set van 4 stoelen Victoria 9622

Set van 4 stoelen Victoria 9622

Set van 6 stoelen Broadway 5510

Set van 6 stoelen Broadway 5510

6. Dientafeltje

Een dientafeltje is een vergeten maar zeer nuttig meubel. Je kan er jouw flessen en jouw onmisbare gebruiksvoorwerpen in opbergen. Dankzij de wieltjes hoeft je niet meer heen en weer te lopen van jouw keuken naar jouw woonkamer.

Dientafeltje Sandy

Dientafeltje Sandy

Serveertafel Seaford 79728

Serveertafel Seaford 79728

7. Kolomkast van badkamer

En tenslotte, als jouw badkamer nog niet helemaal is ingericht, is het handig om een kolomkast te hebben om jouw handdoeken en toiletartikelen ordelijk op te bergen.

Kolomkast Madoc 4

Kolomkast Madoc 4

Ziezo, dit zijn de 7 meubelen die je vast en zeker in huis moet halen om je knusse nest in te kleden. 

Veel plezier!