5 stylingtips voor een minimalistisch interieur

De minimalistische interieurstijl legt de focus op functionaliteit. Deze look stamt ongeveer uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Weg met rommel en plaats voor functionele, praktische, stijlvolle meubelen. Ontdek hieronder onze tips om zelf een minimalistisch interieur te creëren.

Tip 1 – Beperkt kleurenpalet

Een minimalistisch interieur kenmerkt zicht door een beperkt kleurenpalet. Veelal worden de kleuren zwart wit en grijs gebruikt. Als mooie tegenhanger van deze sobere kleuren, kan je natuurlijk een aantal gekleurde accessoires toevoegen. Denk hierbij aan kussens of een bijzetzetel in een vrolijke kleur.

Bijzetzetel Sumatra

Bijzetzetel Sumatra

Kussen 22642

Kussen 22642

Tip 2 – De kracht van natuurlijk licht

Bij een minimalistisch interieur wordt er hoofdzakelijk gebruik gemaakt van natuurlijk licht. Om optimaal gebruik te maken van dit natuurlijk licht kan je in je interieur het beste kiezen voor heldere kleuren, glanzende oppervlaktes zoals een gietvloer, een glazen salontafel of metalen stoelen. Ook spiegels helpen om dit natuurlijk licht verder te verspreiding in het interieur. Hiernaast kiest men vooral voor spots als lichtbron om de ruimte zo clean mogelijk te houden.

 

Salontafel Okaya

Salontafel Okaya

Barstoelen Finch

Barstoelen Finch

Tip 3 – Strakke vormen

De meubels en (weinige) woonaccessoires die je in een minimalistisch interieur terugvindt, herken je aan hun strakke vormen. Geen onnodige details of krulletjes, maar mooi afgelijnde vormen.

Dressoir Famous

Dressoir Famous

Vaas 15976

Vaas 15976

Tip 4 – Uit het zicht

Eén van de belangrijkste dingen in het minimalistische interieur is dat al je allerlei kleine spulletjes opbergt. Kies voor strakke kasten waarin je alles ordelijk kan opbergen.

Commode Image 4

Commode Image 4

Commode Image 2

Commode Image 2

Tip 5 – Kies de juiste materialen

Glas, beton, metaal en gepolijst hout zijn de materialen die je meestal terugvindt in minimalistische interieurs. Deze materialen kunnen zowel in de meubelen als in de woonaccessoires verwerkt zitten.

Tafel Ellen

Tafel Ellen

Bloempot 1176

Bloempot 1176