Bureaustoel kiezen? Een eitje met onze tips!

Ben je op zoek naar een nieuwe, comfortabele bureaustoel? Dan is het belangrijk om te weten waar jouw geschikte bureaustoel moet aan voldoen zodat je de juiste aankoop doet. Wij geven je wat tips & tricks!

Hoe lang zit je op je bureaustoel?

Standaard  (≤ 4 uur)

We raden aan om een stoel met een standaard mechanisme te kiezen. Dit betekent dat de rugleuning vast zit, maar de zitting wel regelbaar is in hoogte.

Bureaustoel Moon

Bureaustoel Moon

Bureaustoel Brook

Bureaustoel Brook

Dagelijks (< 7 uur)

Hier raden we aan om een bureaustoel te kiezen waarbij de rugleuning mee beweegt zodat er permanent contact is met je rug. Deze rugleuning kan natuurlijk ook geblokkeerd worden in de gewenste positie.

 

Bureaustoel Point 60

Bureaustoel Point 60

Bureaustoel Comfort Point 50

Bureaustoel Comfort Point 50

De juiste zithouding

Een kwaliteitsvolle bureaustoel is een essentiële voorwaarde voor jouw zitcomfort, maar dat alleen is niet voldoende. Er moet ook een goede zithouding aangenomen worden. Dit is ontzettend belangrijk om lichamelijke klachten zoals rug- en nekpijn te voorkomen. Zorg er ook voor dat je bureau op de juiste hoogte is ingesteld en beweeg voldoende tussendoor.

De rug

Het is belangrijk om je rug recht te houden. Zorg ervoor dat de hoogte van je rugleuning zo is ingesteld dat de lenden en het bekken ondersteund worden en je rug continu tegen de bureaustoel leunt.

De armen

Je onderarmen worden horizontaal geplaatst, parallel aan de oppervlakte van je bureau. Waak erover dat je ellebogen dicht bij je lichaam blijven en een rechte hoek vormen. Je polsen moeten ook in het verlengde van je ellebogen liggen.

De benen en voeten

Je voeten moeten plat op de grond kunnen rusten. Vermijd dus om je benen te kruisen onder je stoel of ze te ver vooruit te strekken. De juiste positie bevordert de bloedsomloop, beschermt je knieën tegen spanningen en zorgt voor een rechte rug.

De ogen

Je scherm moet op een goede afstand en hoogte geïnstalleerd zijn. Zo moeten je ogen ter hoogte van de bovenkant van je scherm bevinden en op minstens 40 cm afstand.

 

De bureaustoel goed instellen

Wanneer je lang op een bureaustoel zit is het belangrijk dat deze goed wordt ingesteld. 

De rugleuning

De rugleuning moet zodanig ingesteld staan dat het je bekken ondersteunt en zich perfect aanpast aan de kromming van je lenden. Het is belangrijk bij het zitten dat je je bibs goed achter in de stoel steekt.

De armleuningen

Zet je eerst recht in je bureaustoel en plooi je armen in een rechte hoek. Regel daarna de hoogte van je armleuningen tot ze de onderkant van je ellebogen raken.

De zithoogte

Stel de hoogte van je zitting zo in dat je bovenbenen horizontaal zijn waarbij je knieën een hoek van 90 graden maken.

De zitting

De diepte van je zitting is perfect wanneer je rug goed tegen de leuning zit en je voeten plat op de grond staat. De vuistregel is dat er vier vingers passen tussen de voorzijde van de zitting en de binnenkant van de knie. Hierdoor worden de bloedvaten en zenuwen van je benen niet bekneld bij het naar achteren bewegen van de benen.