Een bureau voor jouw kind

Het is bijna tijd om terug naar school te gaan. Gebruik die tijd om een bureau te voorzien voor jouw kind.

Waar?

De plaats van het bureau of de tafel waar jouw kind zal leren, moet met zorg worden gekozen.

Er moet licht genoeg zijn om de ogen niet te vermoeien en de leerervaring aangenaam te houden. Om zoveel mogelijk natuurlijk licht te hebben, plaats je het bureau best dicht bij een raam. Om de concentratie te bevorderen, kan je het bureau best tegen een muur zetten. Zorg er wel voor dat er wel genoeg licht is. Een bureaulamp is ook aangeraden voor de studenten die tot ’s avonds werken of vroeg beginnen.

© Adobe Stock

© Adobe Stock

Scheidt de werkplek van de ontspanhoek. Het is belangrijk om voor elke activiteit een specifieke plaats te hebben. Als de werkruimte van jouw kind een bureau in de kamer is, probeer deze dan zo ver mogelijk van het bed te plaatsen. Zo kan je kind goed rusten zonder met te vaak aan studeren of het volgende examen te moeten denken.

© Adobe Stock

© Adobe Stock

De meubelen

1. De stoel

Zorg ervoor dat jouw kind altijd comfortabel zit. Niets is belangrijker dan een goede zitpositie. Kies voor een ondersteunende bureaustoel en zet die op de juiste hoogte. Als de armen van je kind een rechte hoek maken op het bureaublad staat de stoel op de juiste hoogte.

2. Het bureau

Er zijn verschillende soorten bureaus, elk met zijn eigen speciale kenmerken.

Traditionele bureau

Een traditionele rechte bureau zoals bureau Nani, biedt ruimte voor documenten, dossiers en kantooraccessoires dankzij de lades. Daardoor heb je nog genoeg ruimte om te werken zonder dat alles op het bureaublad ligt. Bovendien kan je bureau Nani combineren met andere meubelen in deze collectie. Zo creëer je een perfecte harmonieuze kamer.

Bureau Nani

Bureau Nani

Bureau Viola

Bureau Viola

De console desk

Een console desk is een minimalistische bureau die ook gewoon in het interieur kan blijven staan als console. Er is minder opbergruimte, maar het is wel multifunctioneel. Bureau Denver is hiervan het perfecte voorbeeld. Met zijn industriële stijl is hij niet enkel praktisch, maar ook een echte meerwaarde voor uw interieur.

Bureau Denver

Bureau Denver

Bureau Neptun

Bureau Neptun

Open bureau met legplanken

Om een minder zwaar gevoel te krijgen bij het plaatsen van een bureau kan je kiezen voor legplanken ipv laden. Een bureau met veel laden kan ervoor zorgen dat een ruimte kleiner lijkt. Met een open bureau krijg je dit gevoel niet en heb je nog steeds evenveel opbergruimte. Kijk maar naar bureau Milano!

Bureau Malino

Bureau Malino

Bureau Gent

Bureau Gent

Hoekbureau

Met een hoekbureau heb je uiteraard het meeste werkruimte. Je hebt vaak nog ruimte om wat decoratie tentoon te stellen. In de Pronto collectie vind je alle soorten kantoormeubilair waaronder een hoekbureau verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren.

Bureau Pronto

Bureau Pronto

Bureau Liverpool

Bureau Liverpool

Modulaire hoekbureau

De ultieme werkervaring krijg je pas als je aan een modulaire hoekbureau hebt gewerkt. Neem nu bureau Lex. Deze kan je zowel als hoek opstellen als recht. Op die manier werk je heel flexibel en kom je nooit ruimte te kort. Een ander voorbeeld is bureau Albrecht die een afneembaar stuk heeft, waardoor hij oneindig veel opties biedt. Je kan de bureau uit elkaar halen en in eender welke opstelling terug plaatsen.

Bureau Lex

Bureau Lex

Bureau Albrecht

Bureau Albrecht

Welke stijl?

Kies niet enkel voor de praktische kant. Het oog wil ook wat. We stellen je daarom bureau Manchester graag voor. De industriële stijl zal je zeker weten te verleiden. Hou je meer van een Scandinavische stijl? Ga dan voor bureau Kiddy met 2 nissen en 2 lades. Een klassiekere smaak? Geen probleem, hier is bureau Lewis!

Bureau Lewis

Bureau Lewis

Bureau MTL 39

Bureau MTL 39