10 interieurstijlen

Wat is de interieurstijl die het best bij jour past? Hier presenteren we een aantal interieurtrends die jij ook in jouw huis kunt toepassen.  

De populairste stijlen zijn industrieel, Scandinavisch, eigentijds en bohemian. Deze verschillende interieurstijlen zullen je inspireren! Het is aan jou om een keuze te maken op basis van je smaak en wensen, met behoud van een zekere harmonie. Mixen en matchen is mogelijk en zelfs trendy. 

 

Bohemian 

Deze trend is voor mensen die van vintage meubelen en felle kleuren houden. Denk bij bohemian aan mensen die graag reizen en hun vondsten uit verschillende landen of van rommelmarkten in hun huis tentoonstellen. Een mix van natuurlijke houten stukken, zoals bamboe, en kleurrijke decoratieve voorwerpen creëren samen de stijl. Het is een mengeling van verschillende culturen en artistieke expressies. 

Kussen 3066

Kussen 3066

Lama 2791

Lama 2791

Klassiek chic, Hollywood-stijl 

Deze stijl ontstond in de jaren ‘30, toen Hollywood met zijn glamour, luxe en extravagantie naar voor kwam. Elk meubelstuk is zorgvuldig gekozen om elegantie in je huis te brengen. Maar chic en gedistingeerd betekent niet oncomfortabel! De Chesterfied sofa en stoelen zijn bijvoorbeeld bijzonder comfortabel. Je kunt kiezen voor linnen, katoen of fluweel voor een zacht gevoel. De klassiek chique stijl wordt gekenmerkt door materialen als glas, spiegels, metaal en licht-reflecterende lak. De kleur bij uitstek voor deze stijl is goud. 

Stoel Lena

Stoel Lena

Zete Karel

Zete Karel

Hedendaags 

Deze stijl weerspiegelt de huidige trends en evolueert telkens mee met de tijd. Hedendaags betekent "alles in het huidige moment". Het is een ontwerpstijl die wordt gekenmerkt door strakke lijnen. De hedendaagse stijl is elegant en helder. 

Bed Duplex

Bed Duplex

Tafel Adore

Tafel Adore

Industrieel 

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze stijl geïnspireerd op het industriële tijdperk. De materialen die deze stijl kenmerken zijn metaal, baksteen en beton. De industriële stijl viert deze ruwe materialen. Deze stijl gaat goed samen met antieke meubelen. De kleuren van deze stijl zijn bruin, zwart en grijs. 

Dressoir Samir

Dressoir Samir

Hoekzetel 7633

Hoekzetel 7633

Minimalistisch 

Deze stijl is erg populair in Angelsaksische landen en is gebaseerd op de slogan "Less is more! Minimalisme wordt gekenmerkt door heel weinig meubels en accessoires, wat minder rommel betekent. Functionaliteit is essentieel. Deze stijl is ideaal voor mensen die houden van orde, helderheid en opgeruimde ruimtes. De kleuren zijn neutraal en monochroom: wit, zwart en grijs. 

Tafel Ibiza

Tafel Ibiza

Hanglamp Mavey

Hanglamp Mavey

Modern 

Er is een verschil tussen hedendaags en modern. Zoals we al eerder zeiden, gaat de hedendaagse stijl met zijn tijd mee. Het verwijst naar de huidige trends. De moderne stijl stamt uit het midden van de 20e eeuw. Meubels hebben strakke lijnen en oppervlakken en zijn glad en elegant. Het decor is minimalistisch, met een paar kleurrijke decoratieve voorwerpen die een originele, moderne toets toevoegen. 

Stoel Miri

Stoel Miri

Salontafel Matera

Salontafel Matera

Rustiek 

Hout is het materiaal bij uitstek voor een rustieke stijl. Het wordt vaak gebruikt voor huisjes en boerderijen die zijn omgebouwd tot woningen. De decoratieve elementen van deze stijl zijn takken, boomstammen, wol en natuurlijke voorwerpen. Het is een must voor een warm, knus interieur. In een omgeving als deze wil je een boek lezen onder een deken voor de open haard. 

TV meubel Livingston

TV meubel Livingston

Wandplank 2575

Wandplank 2575

Scandinavisch 

De Scandinavische stijl komt oorspronkelijk uit de Scandinavische landen. Hij wordt gekenmerkt door hout, ronde vormen en neutrale, of zelfs pasteltinten. De gekozen stoffen zijn comfortabel, zoals linnen en katoen. Het is een eenvoudige, opgeruimde en gezellige stijl die in elk interieur past. 

Halfhoogslaper Margrit

Halfhoogslaper Margrit

Bureau Gibril

Bureau Gibril

Traditioneel 

Deze klassieke stijl brengt een zekere geborgenheid met zich mee omdat het je huis warm en gastvrij maakt. Traditioneel is, zoals de naam al zegt, tijdloos. Hout is het materiaal dat deze stijl kenmerkt. De verschillende gebruikte houtsoorten zijn mahonie, eik en esdoorn. Plafondlijsten en verfijnd houtwerk zijn gemakkelijk te herkennen. De kleuren zijn neutraal, maar je kunt gemakkelijk een vleugje kleur toevoegen die past bij je smaak en de huidige trends. 

Vitrine Melinda

Vitrine Melinda

Dressoir York

Dressoir York

Overgangsstijl 

Deze stijl is een mix van traditioneel en hedendaags. Textuur is alles. Het is bijvoorbeeld een combinatie van 'chique' fluwelen stoelen en een onafgewerkte houten tafel. Rondingen combineren perfect met rechte lijnen. Deze stijl is zowel verfijnd als ontspannen. 

Stoel Ayla

Stoel Ayla

Verlengbare tafel Canova

Verlengbare tafel Canova