De verschilende soorten hoge bedden

Hoge bedden zijn een droom voor de kleintjes, maar ook voor ouders omdat ze ruimte besparen in de slaapkamer. Wat zijn de verschillende soorten hoge bedden? Wat zijn de voor- en nadelen? En vanaf welke leeftijd? Hier zijn alle antwoorden. 

Halfhoogslapers 

De halfhoogslaper ligt ergens tussen het standaardbed en een hoogslaper in. Het kind komt er via een ladder in en moet er gemakkelijk in en uit kunnen stappen. Daarom is dit type meubel voorbehouden voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Om ervoor te zorgen dat je kleintje helemaal veilig is, is een bed dat meer dan 60 cm boven de grond staat bedoeld voor kinderen ouder dan 6 jaar. Sommige modellen hebben valbeveiliging zoals een barrière die achteraf kan worden verwijderd. Naast een ladder kan een halfhoog bed voorzien zijn van opbergruimte en zelfs een glijbaan! 

Bed Pino

Bed Pino

Bed Kiddy

Bed Kiddy

Hoogslapers 

Een hoogslaper is hoger dan het halfhoogslaper. Het is een bed dat op een hoger niveau staat en een volledig vrije ruimte eronder biedt. Het voldoet aan specifieke behoeften op het gebied van slaapkamerindeling. Het bed is handig om de ruimte te optimaliseren. Onder het bed kan je een ruimte creëren voor een bureau of om te ontspannen of spelen. Hoogslapers zijn praktisch voor zowel kinderen als studenten. Studentenkamers zijn erg krap. Je moet alles in een kleine ruimte proppen. Met een tussenverdieping kun je verschillende meubels neerzetten: een bureau, een ladekast, een kleine fauteuil en zelfs een kleine koelkast. Studenten kunnen ook een zit- of eethoek onder hun bed maken. 

Halfhoogslaper Freya

Halfhoogslaper Freya

Halfhoogslaper Duplex

Halfhoogslaper Duplex

Compact bed 

Dit bed is gemaakt voor kinderen die graag alles binnen handbereik hebben. Ze kunnen erin slapen, spelen, lezen en soms zelfs werken. Dit bed heeft verschillende opbergvakken. Ze kunnen zelfs worden gebruikt om ruimtes in de kamer af te bakenen. Het compacte bed is soms uitgerust met een bedlade, ideaal om een gast te laten overnachten. De bedlade kan ook gebruikt worden om lakens, dekens en kussens in op te bergen. 

Compactbed Mael

Compactbed Mael

Compactbed Erwan

Compactbed Erwan

Compactbed Céleste

Compactbed Céleste

Er bestaan ook compacte bedden voor baby's. Ook deze combineert verschillende elementen: een bed, een luiertafel, opbergruimte, een kleerkast en soms zelfs een kleine boekenkast of een bankje. Je kunt er luiers, luierspullen, kleren, speelgoed enzovoort in opbergen. Dit bed combineert verschillende functies en is ook heel voordelig. Je hoeft niet meerdere meubels te kopen, zoals een commode met een luiertafel of een boekenkast. Het compacte babybed kan langdurig gebruikt worden. 

 

Huisbedden 

Het huisbed is erg trendy! Het bestaat uit een hoge structuur in de vorm van een dak boven het bed. Deze structuur kan open of gesloten zijn, afhankelijk van het model. Bepaalde details, zoals kleine ramen, maken het nog realistischer. Er kunnen verschillende accessoires aan het bed worden toegevoegd: een opberglade, een verwijderbare barrière, een zeildoek. Meestal zijn ze ook voorzien van een ladder om naar boven te klimmen. Kinderen kunnen hun eigen wereld creëren en hun verbeelding laten ontwikkelen. Tot de leeftijd van 3 jaar is een huisbed op de vloer het beste. Tussen 3 en 5 jaar kan een iets verhoogd model. En onthoud: een bed dat meer dan 60 cm boven de grond staat, is voor kinderen ouder dan 6 jaar. 

Halfhoogslaper Barnie

Halfhoogslaper Barnie

Halfhoogslaper Babs

Halfhoogslaper Babs

Stapelbed 

Het stapelbed is perfect als je twee kinderen in één slaapkamer hebt. Er kunnen twee tot drie kinderen in slapen, afhankelijk van het model. Het is het ruimtebesparende meubel bij uitstek. Bovendien is het voordelig, want het is een enkel stapelbed voor 2 tot 3 personen. Je hoeft dus geen extra bed te kopen of een van je kamers op te offeren als je nog een kind verwelkomt. Dit type bed is ook ideaal voor kinderen die graag hun vriendjes uitnodigen om te blijven slapen. De voorzorgsmaatregel die je moet nemen als je dit type meubel koopt, is controleren of het bovenste bed op de juiste afstand van het plafond staat, om te voorkomen dat je kind er 's ochtends tegenaan stoot! De beschermende barrières moeten ook hoog genoeg zijn om te voorkomen dat ze vallen. 

Stapelbed London

Stapelbed London

Familiebed Martin Pino

Familiebed Martin Pino