Waarom een hoekzetel kiezen?

Het centrale element in de zitruimte is uiteraard de zetel. Maar welke zetel past nu het best in je interieur? Onze tips zullen je helpen bij de juiste keuze.

Het nut van een hoekzetel

Het is ondenkbaar om een zitruimte zonder zetel te hebben! Als je kiest voor een hoekzetel kies je voor comfort. Dankzij haar L-vorm of U-vorm kan iedereen eenvoudig en comfortabel neerzitten. 

Een ander groot voordeel van een hoekzetel is dat deze weinig ruimte inpalmt. Zo biedt een hoekzetel plaats voor 5 personen, wat eigenlijk overeenstemt met een 3-zit én een 2-zit.

Diverse soorten hoekzetels

Je kan kiezen uit diverse soorten hoekzetels, alles hangt simpelweg af van je wensen en noden. Zo kan een hoekzetel modulair zijn (waarbij je de compositie van je zetel makkelijk kan wijzigen) of omkeerbaar (de hoek links of rechts afhankelijk van wat het best in je interieur past). Bovendien is het ook mogelijk om te kiezen voor een hoekzetel met slaapfunctie. Deze laatste soort hoekzetel is interessant wanneer je over een beperkte ruimte beschikt om ook nog eens een extra bed te plaatsen. Bovendien is zo'n hoekzetel met slaapfunctie ontzettend handig wanneer je een logé hebt.

Bekleding van je hoekzetel

De bekleding voor hoekzetels is uiteraard dezelfde als voor de klassieke zetels: je kan kiezen tussen stof, kunstleder of leder. Leder is een robuuste materie die eenvoudig te onderhouden is. Maar wanneer je een enorme keuze aan motieven en kleuren wilt, zal je moeten kiezen voor een stoffen hoekzetel. In dit geval is het zelfs nog beter om één te kiezen met een afneembare hoes zodat het onderhoud ervan nét nog iets eenvoudiger wordt. Wanneer je wilt genieten van de voordelen van een lederen zetel ook al heb je het budget er niet voor, dan kan je opteren voor een hoekzetel in kunstleder, een synthetische stof die erg lijkt op leder.

Hoe kies je je eigen hoekzetel het best ?

In onze winkels vind je een ruime keuze aan hoekzetels. Kom gerust eens langs en ontdek onze verschillende modellen. Bovendien kan je bij bepaalde collecties je hoekzetel volledig op maat maken! Vraag het gerust aan onze adviseurs, zij helpen je graag verder.