Tips voor het inrichten van je woonkamer

Ben je van plan om je woonkamer in te richten (of te herinrichten) en heb je nood aan wat advies? Bij ons ben je aan het juiste adres! In dit artikel

De voorbereiding is reeds het halve werk

De inrichting van een woonkamer start altijd met de keuze van een bepaalde interieurstijl: cottage (of landelijk), hedendaags, design, scandinavisch… Deze keuze hangt meestal af van de interieurstijl die in andere kamers wordt gebruikt. Natuurlijk kan je meerdere interieurstijlen mixen.

Nadat je de stijl gekozen hebt, breekt het moment aan om je kleurpalet te kiezen. Vergeet hierbij niet dat lichte kleuren een goede basis vormen voor het plafond en de muren. Deze kleuren geven de indruk dat de ruimte veel groter lijkt. Bovendien is het ook sterk aanbevolen om te werken met een accentkleur (of meerdere, maar overdrijf hier niet in!) om de ruimte dynamisch te maken.

© AdobeStock

© AdobeStock

Als je helemaal niet weet welke kleuren je moet uitkiezen, is het Adobe-programma Kuler je beste vriend! Met dit leuk programma kan je zelf eenvoudig nagaan welke kleuren bij elkaar passen.

(https://color.adobe.com/)

Meubelen uitkiezen

Het is zeer belangrijk om meubelen te kiezen die passen in de voorziene ruimte. Het is daarom een goed idee om een plattegrond van je woonkamer te tekenen en verschillende inrichtingen met potlood en lat uit te proberen.

Enkele vragen die je je kan stellen:

Breng een bezoekje aan één van onze drie showrooms en we helpen je graag verder!

Gepaste verlichting

Het inrichten van een woonkamer betekent ook het kiezen van gepaste verlichting. Er bestaan heel wat verschillende mogelijkheden zoals hanglampen, vloerlampen, tafellampen

Gebruik een verlichtingsplan die je zeker en vast zal helpen bij de juiste verlichtingskeuze. Op die manier weet je snel welke verlichting werkelijk nodig is en welk type lamp je het best kiest. Vergeet niet dat verlichting zeer belangrijk is in het creëren van de juiste sfeer.

© AdobeStock

© AdobeStock

Decoratie fleurt de woonkamer op

Dankzij mooie decoratie kan je de woonkamer een persoonlijk karakter geven. Wat betreft decoratie heb je enorm veel keuze:

Kom snel langs in één van onze winkels en ontdek ons ruim aanbod aan woondecoratie!