Spiegels in huis: mooi & functioneel

Het gebruik van spiegels is dé manier om een kleine ruimte groter te doen lijken. Spiegels kan je dus enerzijds zien als een gebruiksvoorwerp. Maar een spiegel is zo veel meer!

Voordelen van spiegels

Spiegels vergroten de ruimte

Zoals reeds in de inleiding aangegeven, kunnen spiegels de ruimte vergroten. Als je een vrij kleine woonkamer hebt, doe je er goed aan een grote spiegel aan de wand op te hangen. Op die manier reflecteert het grote deel van de kamer in de spiegel en lijkt deze zo een stukje groter.

Je kan eveneens een hele wand omtoveren tot een spiegel door deze op maat te laten maken. Zo krijg je optisch het idee dat er nog een hele andere ruimte achter zit.

Om optimaal gebruik te maken van het vergrotende effect kan je spiegels aanbrengen op twee aan elkaar grenzende wanden

Spiegels reflecteren licht

Dankzij het gebruik van spiegels kan je de lichtsterkte in een ruimte intensiveren. Plaats een spiegel voor een raam en je zal snel zien hoe het het licht reflecteert waardoor de volledige ruimte met licht gevuld wordt. Hoe groter de spiegel is, hoe verbluffender het optische effect zal zijn.

Ideeën om spiegels te gebruiken

Spiegels op een rij

Positioneer een aantal spiegels mooi op een rijtje tegen de muur of op de grond om zo de salon of woonkamer extra leven in te blazen. Deze manier van decoreren zal je interieur bovendien een arty look geven.

Verschillende ronde spiegels

Ga voor ronde spiegels in allerlei groottes om je muur extra cachet te geven.

Spiegels op maat

Ook spiegels op maat kunnen een verbluffend effect creëren. Zo kan je een volledige muur bedekken met een spiegel, die bijgevolg dienstdoet als schilderij. Houd hierbij wel rekening dat je de juiste proporties voor de spiegel moet kiezen om het juiste vergrotende effect te kiezen.

Symmetrische composities

Wanneer je meerdere spiegels op symmetrische wijze aan de muur hangt, kan je ook leuke creatieve composities bekomen. Experimenteer zelf maar eens!