Terug naar de natuur voor Kerstmis


De magie van de feestdagen komt naar je huis! Voor deze magische tijd van het jaar bieden we je enkele eco-verantwoorde ideetjes.

De decoratie

De trend is een terugkeer naar de natuur in een bohemienachtige geest. Verwarm jouw interieur met accenten van hout, planten, linnen kussens, ronde spiegels van plantenvezels, touwen, bamboeverlichting, zeebieskleden, wollen plaids, rotan fauteuils, enz. Natuurlijke materialen die heel trending zijn.

Voor een chique tafeldecoratie zijn hier wat DIY (Do It Yourself) tips. Om jouw tafel te dekken, kan je natuurlijke elementen nemen zoals takken, dennenappels en bladeren. Deze vind je gemakkelijk in je tuin, in een park of in een bos. Je kan ook glazen potten of yoghurtpotten gebruiken. Versier ze dan met touwtjes, stukjes stof en gedroogde bloemen. Aan jou de keuze!

 

De geschenken

Kies dit jaar voor kwaliteit boven kwantiteit. Denk na over het geschenk dat je van plan bent te kopen. Is het een nuttig en blijvend geschenk?

Wat is er nuttiger dan meubelen? Hier zijn enkele perfecte ideeën: een salontafel, een poef, een kapstok, consoletafel, wandrekken, leuke beeldjes, een spiegel ...

Zeg vaarwel tegen niet-herbruikbaar cadeaupapier! Wees origineel door te kiezen voor kraftpapier, 100% gerecycleerd en nog eens recycleerbaar. Je kan ook kiezen voor een stoffen verpakking. Er bestaan veel technieken. De bekendste is furoshiki. Laat je verbeelding de vrije loop om je verpakking te personaliseren.

De boom

De herkomst van je kerstboom is belangrijk als je rekening wilt houden met de impact op het milieu. Kies dus een Belgische boom.

De maaltijd

Je menu is klaar! Geef de voorkeur aan lokale bedrijven voor al jouw aankopen. En voor jouw drankjes zijn er rietjes van bamboe of metaal te koop.

Fijne feestdagen!