De leukste interieurtrends lente-zomer 2022

Een heleboel trends in 2022 grijpen terug naar gezellige kleuren, een grote zorg voor de natuur en duurzaam design.

Warm hout

Hout zal opnieuw zegevieren in 2022! Warm hout kan perfect gecombineerd worden met cognackleurige zetels en mooie witte kasten.

Buiten naar binnen halen

De natuur in huis halen is een blijver onder de interieurtrends van de laatste jaren. Groene planten, groene woonkamerdecoratie, bloemenbehang… Ook hout, natuursteen en terracotta passen perfect binnen deze trend. Verfmerk Histor riep de kleur ‘Olive Sprig’ uit tot hun kleur van het jaar 2022. Het is een grijsgroene kleur die staat voor groei en veerkracht van de natuur.

https://www.histor.be

https://www.histor.be

Duurzaamheid

Meubelen die gemaakt worden van duurzame materialen of gerecycleerd plastic zijn opnieuw trending! Zo zie je vaak mangohout terugkomen in woonkamers. Waarom? Zodra een mangoboom volgroeid is en bijna geen fruit meer geeft, wordt deze gekapt en bewerkt om een tweede leven in ons interieur te leiden.

Naast deze duurzame meubelen, geldt duurzaamheid ook voor huiselijke apparaten zoals waterontkalkers of zonnepanelen, minder gasverbruik, minder elektriciteitsverbruik

 

© Adobe Stock

© Adobe Stock

Droogbloemen

Deze trend geldt al sinds 2020 en blijft enorm populair. Verse bloemboeketten maken al een tijdje plaats voor duurzamen droogbloemen omdat deze langer meegaan. Kies er een mooie vaas bij en je hebt een prachtig decoratiestuk in huis!

Terrazzo

Terrazzo is gespikkeld steen gemaakt uit restmateriaal van graniet, marmer of glassnippers en vervolgens gegoten in beton. Terrazzo is verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en variaties en wordt daarom veel gebruikt in verschillende interieurs. We zien deze terrazzotrend opduiken in woondecoratie zoals bloempotten en vazen.

Keramiek

Met servies in keramiek zet je elke avond iets prachtigs op tafel. Keramisch servies valt mooi te combineren met andere materialen zoals hout, aardewerk en bamboe. En geef toe, stiekem zijn we allemaal verliefd op deze trend!

Organische vormen

Organische vormen zijn helemaal hot in de interieurwereld en een absolute keeper. Deze trend gaat alsmaar verder. Waar we vorig jaar vooral de organische vorm 'rond' terug zagen komen in de vorm van spiegels, tapijten en bijzettafels, zien we de organische vormen nu meer dan ooit. Denk aan afgeronde zetels, salontafels met een golvende vorm en beeldjes die doen denken aan curvy lichamen.

Kleurtrends voor 2022

We hebben weer een aantal kleuren die trending zijn voor 2022 en we stellen ze met plezier aan je voor!

De kleurenexperts van Colora kozen dit jaar voor Re-used Cardboard, een pure craftskleur die eenvoud uitstraalt.

Ook de kleurenexperts van Levis hebben hun kleur uitgekozen, namelijk Bright Skies. Een licht, luchtig blauw dat open, fris en goed is voor de geest. Een revitaliserende tint die positieve effecten van de natuur in huis haalt.

De kleurenexperts van Pantone gaan dan weer voor Very Peri, een paarse tint die zorgeloos vertrouwen en gedurfde nieuwsgierigheid uitstraalt.

Bij Sigma en Histor is de trendkleur weggelegd voor Olive Sprig zoals eerder aangehaald. Een zachte, olijfgroene tint met een grijzige ondertoon.