Kleine ruimtes inrichten: handige tips

Geen flauw idee hoe je een kleine ruimte moet inrichten? Geen paniek, onze tips helpen je om een klein huis slim in te richten.

Vergroot de ruimte

Kijk omhoog en wees creatief door de hoogte van de kamer te benadrukken. Denk maar aan lange gordijnen of aan een volledige muur die dienst doet als bibliotheek.

Gebruik spiegels

Gebruik spiegels om jouw interieur als het ware te vergroten. Zij voegen de ruimte een extra dimensie toe en geven een groter lichteffect en dus ook ruimte-effect.

Spiegel Jolene

Spiegel Jolene

Spiegel Elvis

Spiegel Elvis

Licht en modulair meubilair

De keuze van het meubilair is zeer belangrijk. Je moet ze uitkiezen in functie van de grootte van je interieur. In een kleine ruimte is het beter om te kiezen voor licht en modulair meubilair zoals plooibare stoelen, een slaapbank, kleine poefs met opbergruimte erin, zetels op smalle potenMultifunctionele meubels zijn dus een must!

Slaapbank Tevere

Slaapbank Tevere

Slaapbank Perugia

Slaapbank Perugia

Poef Retina sand

Poef Retina sand

Poef Retina camel

Poef Retina camel

3-zit Zembla - H&H

3-zit Zembla - H&H

2,5-zit Cornelis

2,5-zit Cornelis

Een slimme opbergruimte

Heb je doorheen de tijd zodanig veel verzameld dat je helemaal niet meer weet hoe je deze moet opbergen in een kleine ruimte? Kies in dit geval dan voor meubels die een opbergmogelijkheid hebben zoals een bed met daaronder een bedlade of kasten.

Housebed met bedlade 09

Housebed met bedlade 09

Housebed met bedlade 05

Housebed met bedlade 05

De juiste kleurkeuze

In een kleine ruimte is de kleurkeuze ontzettend belangrijk. Wit creëert ruimte maar is helaas wel een koude kleur. Speel daarom met verschillende lichte kleurtinten om het geheel warmer te doen aanvoelen en dynamisch te maken. Ook kan je alle muren wit te schilderen en één muur als accentmuur houden door deze in een opvallende kleur te schilderen (rood, blauw, groen,…)

Kies een goede verlichting

Ook de verlichting speelt een belangrijke rol bij het ‘vergroten’ van de ruimte. De kleuren in de kamer hebben pas effect wanneer er een voldoende daglicht binnenvalt. Dit daglicht doet ook de donkere hoeken verdwijnen.

Opgeruimd staat netjes

Een rommelige ruimte doet de kamer nog eens kleiner lijken. Ruim daarom regelmatig op en vermijd prullaria!