7 tips voor een leuke zolderkamer

In het merendeel van de woningen wordt de zolder beschouwd als een extra opbergruimte. Zo’n zolderkamer is nochtans een leuke ruimte die je kan omtoveren tot een gezellige slaapkamer. Ontdek onderstaande tips voor een geslaagde zolderkamer!

1. Slim gebruik van de ruimte

Op de meeste zolderruimtes zal je schuine muren tegenkomen. Net daarom is het zeer belangrijk om goed na te denken over hoe je die zolderruimte optimaal zal benutten als slaapkamer. Kies daarom voor lage of ingebouwde kasten om ‘verloren’ hoeken te benutten.

Commode Susan

Commode Susan

Commode Bali

Commode Bali

Commode Jacky 3

Commode Jacky 3

Commode Duplex

Commode Duplex

2. Voldoende natuurlijk licht

Wat is er leuker dan elke ochtend wakker te worden met natuurlijke licht. Plaats voldoende grote ramen om meer natuurlijk licht binnen te brengen. Wanneer je geen extra ramen kan plaatsen, kan je ook spiegels gebruiken die het natuurlijk licht zullen reflecteren. Een handige manier om de ruimte groter te doen lijken!

Spiegel Jolene

Spiegel Jolene

Spiegel Elvis

Spiegel Elvis

3. Juiste kleurkeuze

De grootste uitdaging bij het inrichten van de zolder is het creëren van ruimte. Kies daarom voor lichte kleuren en transparante materialen voor deuren en/of kasten. Op die manier wek je de indruk dat je zolderkamer veel groter lijkt dan ze in werkelijkheid is.

4. Isoleer de zolderkamer

Tijdens de wintermaanden kunnen zolderruimtes ijskoud aanvoelen, ook al stijgt de warmte in een huis. Met een goede zolderisolatie beperk je het warmteverlies.

5. Aankoop van de juiste meubelen

Koop nooit meubelen vooraleer je de zolderruimte goed onder de loep hebt genomen. Je wilt toch geen meubelen kopen die veel te groot zijn voor de beschikbare ruimte.

6. Een vlotte toegang

Zorg ervoor dat de toegang tot de zolderkamer eenvoudig kan én zonder gevaren. Een vaste trap is dus onmisbaar!

7. Leuke decoratie

Met decoratie en accessoires zoals een mooie plaid, een gekleurd tapijt, een kussen, kaders en schilderijen... kan je een gezellige sfeer in de zolderkamer creëren.

Tapijt Paris

Tapijt Paris

Tapijt Brindisi

Tapijt Brindisi

Set van 2 kussens Monochrome 94905

Set van 2 kussens Monochrome 94905

Set van 2 kussens 22644

Set van 2 kussens 22644

Plaid Stonewashed rose

Plaid Stonewashed rose

Plaid Pompom roest

Plaid Pompom roest