Enkele tips voor een rustieke woning

Een woonkamer die geïnspireerd is door een cottagestijl straalt warmte en rust uit. Rustieke livings zal je vooral vinden in huizen op het platteland, hoewel deze stijl ook erg in de smaak valt bij mensen uit een stad. 

Kenmerken van een landelijk interieur

Een cottage of landelijke woonkamer ademt rust uit en roept herinneringen aan lang vervlogen tijden op. Ze creëert een ontspannende sfeer dankzij het eenvoudig design van de meubels, die voornamelijk ontworpen zijn vanuit praktisch oogpunt en met een minimum aan middelen. Deze regels gelden bovendien voor de verdere inrichting van de woonkamer: gebruik steeds lokale en natuurlijke materialen

Gezelligheid en heerlijk samenwonen zijn de meest belangrijke elementen. Plaats de zetels zo dicht mogelijk bij elkaar. Wanneer je een haardvuur hebt, moet je deze ook bij jouw salon betrekken. Probeer ook zo veel mogelijk moderne apparaten zoals een TV, stereo … te verbergen. 

De rustieke interieurstijl is behoorlijk divers vanwege invloeden vanuit Amerika, Frankrijk en Engeland waardoor we deze ruim kunnen interpreteren.  Zo hebben we een moderne cottage inrichting die werkt met strakke massief houten meubels en waarbij de kleuren van de meubels, decoratie en wanden binnen hetzelfde kleurpalet liggen. Voor deze inrichting kies je het best decoratie gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, wol, jute, riet…

De kleuren in een landelijk interieur

De kleuren die een landelijk interieur kenmerken zijn pasteltinten, aardkleuren en diverse nuances van wit. Creëer een lichte gradatie bij de verschillende gebruikte kleuren om zo je woonkamer leven in te blazen. 

En zelfkennis is het begin van alle wijsheid: indien je niet de beste bent in het kiezen van kleuren is het beter om raad te vragen in een schilderwinkel. Op die manier vermijd je kleuren die afbreuk doen aan je interieur.

Kiezen van rustieke meubelen en decoratie

De zoektocht naar meubelen en decoratie is zonder twijfel één van de leukste bezigheden bij het inrichtingsproces van je woonkamer. Op de meubelmarkt bestaat een groot gamma aan verschillende rustieke meubelen, maar het niet altijd evident om een ware eyecatcher te vinden. Sommigen kiezen voor rustieke meubelen binnen dezelfde collectie, terwijl anderen durven experimenteren met meubels uit verschillende collecties of zelfs tweedehands meubelen. 

Ontdek in onze winkel een heleboel collecties die gekenmerkt worden door deze cottage stijl. Onze Crack-adviseurs helpen je met plezier in de zoektocht naar jouw droomwoonkamer!