Breng de natuur binnen in huis

Eén van de interieurtrends is gebaseerd op botanische tuinen. Door de natuur binnen in huis te brengen, creëer je een frisse en dynamische omgeving. Ons artikel zal je inspireren om ook de natuur in jouw interieur te verwerken!

Een groene touch

We zijn steeds op zoek naar groene accessoires en decoratie om ons huis te doen leven. Met kussens, plaids, vazen, lampen en kleine meubels wordt je interieur heel gezellig en warm.

Bovendien kan je ook met houten meubels de natuur reflecteren in huis. Denk maar bijvoorbeeld aan de woonkamer.

Kussen Stonewashed 71667

Kussen Stonewashed 71667

Kussen 3045

Kussen 3045

Groen als decoratie

Ook planten en bloemen creëren een huiselijke sfeer. Voorheen gebruikte men planten voornamelijk om verloren hoeken in huis op te vullen, maar tegenwoordig vormen ze een belangrijk deel van het interieur.

Verschillende studies toonden eveneens aan dat planten een belangrijke invloed hebben op het binnenklimaat: planten zuiveren namelijk de lucht, verhogen het zuurstofgehalte en verbeteren de productiviteit. Twijfel dus niet langer en fleur je woning met planten en bloemen op!

Een binnenmoestuintje met kruiden maken is ook een ander leuk idee. Kruiden zijn hierdoor direct bij de hand en geven bovendien een heerlijke geur af.

En voor wie geen groene vingers heeft, hebben we een ruim assortiment aan kunstbloemen en kunstplanten ;-)

Sanseveria 4113

Sanseveria 4113

Cactus 80454

Cactus 80454

Tuin binnen in huis

Misschien durf je wel verder gaan dan enkele planten of een leuk moestuintje in huis? Er zijn mensen die een binnentuin maken door bijvoorbeeld een wand volledig te bedekken met gras of planten. Leuk idee, maar dit kan vaak nogal duur eindigen. Zo’n verticale tuin moet worden voorzien van een geïntegreerd irrigatiesysteem én het vergt vaak ook veel tijd in termen van onderhoud. Bovendien moet zo’n binnentuin veel natuurlijk licht vangen.

Grote ramen

Dankzij grote ramen kan je gemakkelijk het natuurlijk zonlicht in huis brengen!