Waarom een hoekzetel kiezen?

06 juni 2018

Collectie Ravi
______________________________

Het centrale object in je salon is uiteraard de zetel. Maar welke zetel past nu het best in je interieur? Afhankelijk van de beschikbare ruimte zal je kiezen voor een hoeksalon. Maar vooraleer je overgaat tot het aankopen van een salon, is het beter dat je jezelf meerdere vragen stelt zodat je wel degelijk de juiste salon kiest. Geen paniek, onze tips zullen je helpen bij de keuze van de juiste zetel! 

 

Het nut van een hoeksalon

Het is ondenkbaar om een salon zonder zetel te hebben! Als je kiest voor een hoeksalon kies je voor comfort. Dankzij haar L-vorm kan iedereen zich eenvoudig en comfortabel neerzitten. 

Een ander groot voordeel van een hoeksalon is dat deze weinig ruimte verspild. In het algemeen creëert een hoeksalon plaats voor 5 personen, wat eigenlijk overeenstemt met een 3-zit en een 2-zit.

 

Diverse soorten hoeksalons

Je kan kiezen uit diverse soorten hoeksalons, alles hangt simpelweg af van je wensen en noden. Zo kan een hoeksalon modulair zijn (waarbij de zetel samengesteld is met een poef of kruk) of omkeerbaar (de hoek langs links of langs rechts afhankelijk van wat het best in uw interieur past). Bovendien is het ook mogelijk om te kiezen voor een clic clac – ook wel slaapbank of bedcanapé genoemd. Deze laatste soort hoeksalon is interessant wanneer je over een beperkte ruimte beschikt om ook nog eens een bed te plaatsen. Bovendien is zo'n clic clac ook handig wanneer je een logé hebt.

 

Bekleding van uw hoeksalon

De bekleding voor hoeksalons is uiteraard dezelfde als voor de klassieke salons: je kan kiezen tussen stof, leatherlook of leder. Leder is een robuuste materie die eenvoudig te onderhouden is. Maar wanneer je een enorme keuze aan motieven en kleuren wilt, zal je moeten kiezen voor een stoffen hoeksalon. In dit geval is het zelfs nog beter om één te kiezen met een afneembare hoes zodat het onderhoud ervan nét nog iets eenvoudiger wordt. Wanneer je wilt genieten van de voordelen van een lederen salon ook al heb je het budget er niet voor, dan kan je opteren voor een hoeksalon in leatherlook, een synthetische stof die erg lijkt op leder.

 

Hoe kies je je eigen hoeksalon het best ?

In onze winkel vind je een ruime keuze aan hoeksalons. Kom gerust eens langs en ontdek onze verschillende modellen. Bovendien kan je bij bepaalde collecties je hoeksalon volledig op maat maken! Vraag het gerust aan onze verkopers, zij helpen je graag verder.