Kaders geven je muur een eigen karakter

Wat is er leuker dan mooie kaders aan de muur die de decoratie in het interieur naar een higher level brengen. Volg onze tips en creëer een leuke muur!

Een mengelmoes van kaders en spiegels

Om wat diversiteit in jouw muurdecoratie te steken, kan je de fotokaders afwisselen met spiegels. Hiernaast kan je ook verschillende groottes en stijlen toepassen. Plaats kaders ook eens afwisselend horizontaal en verticaal. Door dit te doen krijg je een leuk dynamisch geheel.

Symmetrische compositie

Om een grafisch mooi geheel te bekomen, heb je de mogelijkheid om kaders op een symmetrische wijze aan de muur te hangen (bijvoorbeeld 9 identieke kaders die in de vorm van een vierkant aan de muur zijn bevestigd boven de zetel).

Plaats kaders op een plank

Kaders hoeven niet altijd aan een muur opgehangen te worden, je kan ze ook mooi plaatsen op een wandplank of wandrek.

Maak een band met kaders

Maak een creatieve band op de muur door kaders mooi naast elkaar te plaatsen.

Voor een geslaagde compositie is het belangrijk om de juiste hoogte te bepalen. Het is raadzaam ze op ooghoogte te hangen (ongeveer 1,6 m van de grond).  Voor meer effect plaats je de band met kaders op een plaats met veel passage.

Een strook met lijsten heeft niet alleen een decoratieve functie, maar ook een praktische! Door de kaders horizontaal uit te lijnen, kan je de ruimtes langer doen lijken aangezien je meer diepte creëert. Als je de kaders verticaal uitlijnt, vergroot je het plafondhoogte-effect.

 

© AdobeStock

© AdobeStock

Gebruik enkel witte kaders

Je kan een leuk geheel creëren door kaders te gebruiken in dezelfde kleurtoon. Bijvoorbeeld witte kaders die opgaan in het interieur op een witte muur.

© AdobeStock

© AdobeStock

Lege kaders ophangen

Lege kaders ophangen is een andere originele manier om je muur te decoreren.

Plaats kaders op de grond

Een andere manier om je interieur te decoreren is door fotokaders op de grond te plaatsen. Dat doet ons denken aan een atelier van een kunstenaar.

 

Creëer een vorm

De bedoeling is om met alle kaders aan de muur leuke vormen te creëren zoals bijvoorbeeld een hartje, een tros druiven

Fouten die je zeker niet mag maken

Fout 1 - Kaders ophangen aan een muur met motiefjes

Kies voor een effen muur want zodra je een muur met motiefjes kiest, wordt het snel veel te druk.

Fout 2 – Een smalle muur uitkiezen

Het gevaar bestaat erin dat je een te drukke en overweldigende indruk krijgt wanneer je een smalle muur uitkiest voor het ophangen van je kaders.

Fout 3 – Niet denken aan het eindresultaat

Om een harmonieus geheel te creëren, moet je vooraf goed nadenken over het eindresultaat. Begin dus niet lukraak wat kaders op te hangen in de hoop dat het oké komt. Bereid je voor door de compositie eens op de grond samen te stellen vooraleer je ze aan de muur hangt.