Hoe richt ik mijn bureau in?

Benieuwd hoe je het best een bureau inricht? Dan zijn wij er om je op weg te helpen met een aantal belangrijke tips!

Locatie van je bureau

Bedenk eerst waar in je woning je het bureau wil. Kies hierbij voor een rustige en stille omgeving waar je zo min mogelijk gestoord zal worden. Dit kan in de kamer dat je wil omtoveren tot je kantoor, maar het kan evengoed in een rustig hoekje van je woonkamer of slaapkamer.

Zorg ervoor dat je het bureau tegen een muur plaatst en niet voor een raam. Zo heb je minder last van prikkels uit je omgeving en kan je je ten volle concentreren op je werk.

Belichting

Daglicht is belangrijk, het is essentieel om je productiviteit een sterke boost te geven! Het werkt immers motiverend en het zorgt voor een energieke sfeer.

Houd er echter wel rekening mee dat zonlicht op je computerscherm verblindend kan zijn. Zorg voor gordijnen of jaloezieën die je kan sluiten als het zonlicht te fel wordt.

Het kan gebeuren dat je nergens een plekje met natuurlijk daglicht in je woning vindt in je woning, of dat je tijdens de avonduren nog aan je bureau werkt. Als je bureau te weinig verlicht is, zal je automatisch dichter naar je computerscherm of papieren leunen, wat hoofdpijn en nekklachten kan veroorzaken.

In dat geval is het noodzakelijk om de juiste bureaulamp te kiezen die voor voldoende licht zorgt. Een ledlamp met kleurcode 830 en eventueel een dimmer is een zeer geschikte keuze.

Opbergruimte

Houd rekening met voldoende opbergplaats. Denk na over welke functie je bureau heeft en welk materiaal je nodig hebt: pennen, notitieblokken, enveloppen, ringmappen, enz.

Een bureau-organizer is ideaal om al je materiaal netjes en compact op te bergen. Vergeet ook je brievenbakje en documenthouder niet. Deze zijn onmisbaar als je vaak met papier en paperassen werkt.

Bij het inrichten van het bureau in de kinderkamer zijn leuke accessoires een geweldige manier om je kind een productieve boost te geven! Kleurrijke memoblokjes, pennenblikken, clipboards en magneet- of letterborden zullen het studeren veel aangenamer maken.

Ladekasten en bureaukasten zijn een praktische en smaakvolle keuze. Wil je graag iets meer? Installeer dan legplankjes boven je bureau. Dit geeft je de mogelijkheid om al je spullen binnen handbereik te hebben, zonder deze telkens uit een lade of doos te moeten halen.

Ladenblok Universele

Ladenblok Universele

Ladenblok Pronto

Ladenblok Pronto

Bureaukast Capo

Bureaukast Capo

Boekenkast Pronto

Boekenkast Pronto

De apparatuur

Het meest gebruikte apparaat aan een bureau is een computer. Is dit bij jou ook het geval? Dan houd je er best rekening mee dat de aanbevolen afstand tussen jou en je scherm minstens 40cm bedraagt!

Tal van andere apparatuur wordt gebruikt bij een bureau. Denk hierbij ook aan printers, scanners of opladers. Jammer genoeg is deze apparatuur niet altijd even esthetisch en brengt het vaak ook veel bedrading met zich mee. Dit valt gemakkelijk op te lossen!

Je kan apparaten zoals je printer of scanner op een eenvoudige manier verbergen door ze op een ladekast naast je bureau te zetten. Voor de snoeren is een kabeldoos de ideale oplossing om een nette sfeer te behouden.

Een persoonlijke touch

Wanneer je veel tijd besteedt aan je bureau, wil je niet alleen omringd zijn door papieren en apparatuur. Een kleine plant of een cactus helpt om een natuurlijke sfeer te creëren en het zorgt voor wat leven op je bureau.

Een gezellige en inspirerende sfeer bevordert je werkklimaat. Hang een prikbord aan de muur, met inspirerende quotes of je beste ideeën!

Eveneens kun je ook kiezen voor andere muurdecoraties zodat je zeker niet in een lege ruimte hoeft te werken. Foto’s van vrienden of familie kunnen een persoonlijke touch geven aan je bureau.

Kortom, richt je bureau in op basis van je behoeften en de ruimte die je hebt!