Het perfecte TV meubel vinden

Nu de winter voor de deur staat, is er niets beter dan lekker onderuitgezakt in je zetel series of films kijken terwijl je geniet van een warm drankje. Om het beste uit die avonden te halen, verdient je televisie een TV meubel dat het praktische en het esthetische combineert. Ontdek hier dus ons advies over hoe je het perfecte TV meubel kiest die je momenten van ontspanning en gezelligheid voor het scherm garandeert.  

Het hoofddoel

Eerst en vooral moet het TV meubel gebruikt worden om de draden te verbergen die verbonden zijn met het televisiescherm.  

  

Afmetingen

De grootte van je TV meubel hangt af van de beschikbare ruimte in je woonkamer en het hoofdgebruik. Hij is best iets breder dan het scherm.  

  

Locatie

TV meubelen staan meestal in de woonkamer, maar ze kunnen ook in de slaapkamer of zelfs in een aparte kamer worden geplaatst.  

De afstand tussen de bank en de TV moet minstens 6 keer de diagonaal van het scherm zijn voor optimaal comfort. Plaats de TV niet tegenover een raam om reflecties te voorkomen. Hij moet recht tegenover de zetel staan, zodat je je hoofd niet hoeft te draaien of op te tillen.

  

Stijlen

Je kunt kiezen uit verschillende stijlen voor je TV meubel.

Scandinavische stijl: Warm en eenvoudig, een mix van hout met zachte kleuren zoals wit, lichtgrijs of pasteltinten. Perfect voor een gezellige sfeer. 

TV meubel Marte

TV meubel Marte

TV meubel Linz

TV meubel Linz

TV meubel Cuba 54

TV meubel Cuba 54

Kleurrijke stijl: Als je interieur neutraler is, voeg dan een extra accent toe met een kleurrijk TV meubel. 

Industriële stijl: De combinatie van meubelen uit donker hout en metaal creëert een verrassende harmonie en geeft je ruimte een robuuste look. 

TV meubel Manchester

TV meubel Manchester

Designstijl: Deze stijl staat synoniem voor elegantie, moderniteit en originaliteit en evolueert mee met de trends. Durf origineel te zijn in je woonkamer.  

TV meubel Angus

TV meubel Angus

TV meubel Edinburgh

TV meubel Edinburgh

Eigentijdse stijl: Deze stijl evolueert voortdurend en wordt gekenmerkt door strakke lijnen die aansluiten bij de huidige trends. 

TV meubel City

TV meubel City

TV meuble Star

TV meuble Star

Moderne stijl: Deze stijl is geïnspireerd op het midden van de 20e eeuw en wordt gekenmerkt door strakke lijnen en gladde oppervlakken. 

TV meubel Phenix

TV meubel Phenix

TV meubel Otto

TV meubel Otto

TV meubel Orange

TV meubel Orange

Showcase stijl: Met glazen deuren geeft deze stijl een chique tintje aan je woonkamer. 

Strakke stijl: De ruimte wordt niet te vol, met veel nissen en open vakken.  

TV meubel Z001-2597

TV meubel Z001-2597

TV meubel Seaford

TV meubel Seaford

Klassiek chic: Sober en aan te passen aan alle interieurs. 

TV meubel Lucas

TV meubel Lucas

TV meubel Olivier

TV meubel Olivier

 

Ruwe stijl: Meubelen die meestal gemaakt zijn van massief hout en karakter toevoegen aan je woonkamer. 

TV meubel Kensington

TV meubel Kensington

TV meubel Brooklyn

TV meubel Brooklyn

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je rekening houdt met de grootte van je televisie, de beschikbare ruimte en je esthetische voorkeuren om het perfecte TV meubel te vinden voor jouw gezellige avonden deze winter.