Lenteschoonmaak

Het is lente! Laten we deze gelegenheid aangrijpen om ons huis op te ruimen en te sorteren!

Hier zijn enkele effectieve manieren om je huis opgeruimd te houden.

Eerst is hier een lijst met dingen die je weg kunt doen:

- Oude kranten, reclamefolders en tijdschriften die je niet meer leest.

Als je tijdschriften verzamelt en ze graag van tijd tot tijd doorbladert, bewaar ze dan in een mooi tijdschriftenrek.

- Geboortekaartjes, huwelijksuitnodigingen en wenskaarten die voor jou geen sentimentele waarde meer hebben.

- Pennen die niet meer schrijven

- Gebruikte batterijen

- Oude dagboeken

- Beschadigde schoenen en schoenen die te groot of te klein zijn

- Sjaals die je nooit draagt

- Haaraccessoires die je niet gebruikt en uitgerekte elastieken

- Versleten beha's

- Oude make-up

- Uitgedroogde nagellak

- Gesponnen kousen

De inkomhal

Als je geen belangrijke spullen meer kwijt wilt raken in huis, hoef je alleen maar een plek te creëren waar je ze kwijt kunt. De beste plek is bij de deur, in je gang. Hier laat je je sleutels, smartphone en post. Het meest praktische meubel hiervoor is een consoletafel, maar het kan ook een dienblad of een schaal zijn.

De keuken

Voor wat betreft het servies: als je twee borden en drie kommen over hebt van een verzameling, schenk ze dan aan een goed doel. Natuurlijk is het de mode om onpare items te hebben, maar blijf in dezelfde geest, zoals vintage bloemen.

Als je servies hebt voor speciale gelegenheden, bewaar het dan niet in de keukenkastjes. Je kunt ze in een vitrinekast zetten of op hogere planken.

De salon

Om je fotokaders mooi op te hangen hou je best rekening met het feit dat deze 1,6 m van de vloer moet hangen voor het beste resultaat. Wil je het fotokader op de muur hangen waartegen je zetel staat, neem dan 25 cm boven de achterkant van de zetel.

De slaapkamer

Nee, je nachtkastje is geen showroom! Een boek, een lamp en een decoratief object volstaan.

Sorteer je kleerkasten ook eens: kleren die je nauwelijks aandoet, kan je weggeven of verkopen. Maak een onderscheid tussen winter- en zomerkleding, avondkleding en dagelijkse kleding. Meer fan om kleding te stapelen? Beperk je dan tot 10 stuks per stapel, niet meer.

Het bureau

Bewaar het essentiële op je bureau: een pen, een lat... Berg de rest op in je lades of in een geschikt meubel (boekenplank, boekenkast, enz.). Nu is het tijd om alle post die zich opstapelt te sorteren! Je kunt een archiefkast met verschillende verdelers, papierladen of een horizontale archiefkast gebruiken. De documenten die je moet bewaren zijn facturen, administratieve documenten, huis- en autoverzekeringen. Scan documenten met belangrijke informatie om ze niet kwijt te spelen.

De badkamer

Leg dagdagelijkse spullen op een dienblad: tandenborstel, tandpasta, deodorant en parfum. Maak een onderscheid in je producten volgens gebruik: nagels, handen, lichaam, gezicht, haar, enz. Zo hou je alles mooi overzichtelijk.