Welk materiaal kies ik het best voor mijn werkblad?

Alles draait rond het werkblad

Een werkblad is een ware eyecatcher in je keuken en tegelijkertijd de basis waarop je je culinaire kookkunsten waarmaaktEn het is waar: elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. We helpen je in je zoektocht naar het perfecte werkblad voor jouw keuken! Via onze adviseurs of met de info hieronder. 

Laminaat

Laminaat is één van de meest gekende en dus meest gekozen materialen onder de keukenwerkbladen.  

Een werkblad in laminaat bestaat uit een ultraresistente toplaag van kunststof bovenop een dragend materiaal. De toplaag is goed bestand tegen krassen en slijtageis zeer gemakkelijk te onderhouden en heeft een degelijke levensduurBovendien is een werkblad in laminaat ontzettend budgetvriendelijk. Komt daarbij dat je ook nog eens een ruime keuze aan kleuren hebt. Wel uitkijken met hete kookpotten.

Kwartz composiet

Een composiet kwarts werkblad geeft je keuken een natuurlijke uitstraling. Het is een kunststeen, die samengesteld is uit natuurlijk gemalen kwarts/graniet en kunsthars. Beide elementen worden samengeperst om een extreem hard en duurzaam werkblad te bekomen. In een keukenblad van composiet kwarts worden de beste eigenschappen van kunststof en natuursteen aldus met elkaar verenigd. Het is een ijzersterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen krassen, zuren en hitte. Composiet kwarts kan bogen op een hoge dichtheid, waardoor bacteriën en andere schadelijke stoffen nauwelijks kunnen binnendringen. Het blad kan goed tegen hitte, maar toch opletten met al te hete kookpotten. Verkrijgbaar in de meeste unikleuren.

Natuursteen

Natuursteen (of graniet) geeft je keuken die luxueuze, verfijnde uitstraling. Dit materiaal is heel hard en staat garant voor resistentie tegen schokken, klappen, hitte en zuren. Het is een tijdloos product dat beschikbaar is in verschillende oppervlakte-afwerkingen (gepolijst, verzoet, enz.). Dit is van groot belang voor de look en het onderhoud van je werkblad.

Fenix

Fenix is een materiaal dat gebaseerd is op nanotechnologie. Het bestaat uit een nieuwe generatie thermohardend acrylhars. Qua design is fenix hét meest trendy materiaal dat mensen vaak kiezen omwille van het zijdezachte gevoel, maar ook voor de strakke en matte look. Dit werkblad is goed bestand tegen krassen en slijtage en is vooral heel onderhoudsvriendelijk. Dankzij zijn ultramatte look is een werkblad in fenix combineerbaar met de modernste keuken. 

Dekton

Dekton is één van de laatste nieuwe oppervlaktematerialen in de keukenwereld. Het materiaal is kleurvast, hygiënisch, hard, vlekbestendig én je kan er zonder problemen je hete kookpotten op kwijt. Een werkblad in dekton is beschikbaar in alle uni- of structuurkleuren om jouw keuken de perfecte elegantie te geven. 

Waarom kiezen voor jouw keuken bij Crack?

  • 25 jaar ervaring in keukens
  • Eigen, professioneel plaatsingsteam
  • Grote elektromerken
  • De beste prijs-kwaliteit
  • Altijd voorgemonteerde meubelen