Tips voor een moderne slaapkamer

06 juni 2018

Slaapkamer Viola
______________________________

Een moderne slaapkamer moet je een fantastische nachtrust bieden in een rustige omgeving. We raden aan om met strakke lijnen en materialen te werken.  De ontspannen sfeer in een moderne kamer wordt gecreëerd door een optimaal gebruik van meubels op maat en inbouwkasten. Witte meubelen zorgen hiernaast voor een rustig, licht geheel.

 

Meubelen

Op maat gemaakte of ingebouwde meubels zijn ideaal om een moderne slaapkamer in te richten. Ze zijn praktisch en zorgen voor extra ruimte. Zulke meubels maken het mogelijk om de slaapkamer in te richten volledig naar eigen wens en smaak. 

 

Verlichting

De keuze voor verlichting is afhankelijk van de ruimte die het in de kamer zal innemen. Indien je wenst dat de verlichting een ware eye-catcher moet zijn, dan kan je kiezen voor iets opvallend zoals design hanglampen of lampen in speciale vormen.

Je kan ook kiezen voor een neutrale verlichting die meer discreet is. Denk maar aan ingebouwde spots die perfect samengaan met een modern interieur. 

 

Vloer

Zoals in elk modern interieur kies je voor neutrale, tijdloze en gladde vloeren. Een betonnen vloer is bijvoorbeeld perfect daar waar een industriële stijl het interieur kenmerkt. 

Als je de kamer een zacht karakter wilt geven, zal parket of laminaat dé oplossing zijn. 

 

Muren

Tijdens de inrichting van een woning worden de muren veelal uit het oog verloren, jammergenoeg! Nochtans vormen muren een belangrijk aspect om tot een echte moderne interieurstijl te komen. Kies voor neutrale kleuren zoals wit of grijs. Bovendien kan je ook een accentmuur schilderen in een felle kleur.