Het juiste kinderbed kiezen

06 juni 2018

© Adobestock
______________________________

Er bestaan heel wat verschillende kinderbedden, allemaal afhankelijk van de leeftijd van het kind. De juiste keuze van een bed is heel belangrijk gezien het slapen in de beste condities je kind helpt om z’n concentratie te verhogen. 

 

Kajuitbed of compactslaper

Ouders zijn meestal heel enthousiast over een kajuitbed omdat het de slaapkamer extra opbergruimte biedt, wat dus scheelt in de aanschaf van een kast. Zo’n bed geeft de slaapkamer extra opbergruimte in de vorm van ladekasten, gewone kasten of legplanken. 

 

Klassiek bed

Een klassiek bed of eenpersoonsbed heeft in de meeste gevallen een grootte van 90x200 cm. Deze eenpersoonsbedden bestaan in verschillende kleuren en diverse materialen.

 

Meegroei babybed

Kies een meegroei of evolutief babybed zodat je kleine kapoen zich niet verloren voelt in een groot klassiek bed. Zo’n evolutief bed is een goede oplossing om je kind zich eenvoudig te laten aanpassen aan een groter bed. Praktisch en goed bedacht ! Het bed past zich aan aan de grootte van het kind.

 

Hoogslaper of stapelbed

Een hoogslaper is ideaal in kleine kamers. Ze laten het toe om de ruimte goed te benutten door eronder een bureau te plaatsen of opbergruimte te voorzien. Een hoogslaper is wel niet aanbevolen voor kinderen onder 6 jaar gezien zij de hoogslaper als een speeltuin zullen zien (vanwege de ladder). Houd er wel rekening mee dat de hoogslaper beveiligd is zodat je kind er niet uit valt. 

Bij beperkte slaapkamerruimte is een stapelbed dé oplossing indien je je twee kinderen dezelfde slaapruimte geeft. Veel kleine kinderen vinden het leuk om met broer of zus in dezelfde ruimte te slapen.

 

Bed met bedlade

Bedden met bedlades zijn ontzettend handig om extra opbergruimte te creëren.